ASBESTATTEST VOOR GEMENE DELEN

Sinds 23 november 2022 verplicht

SNELLE AFSPRAAK

VOORDELIG TARIEF

ACCURAAT ATTEST

Gemene delen

In 2040 moet Vlaanderen asbestveilig zijn. Als onderdeel van dit plan wordt vanaf 1 mei 2025 in gebouwen met meer wooneenheden het asbestattest voor gemene delen verplicht.

Appartementsgebouwen bestaan meestal uit verschillende wooneenheden en gemeenschappelijke delen. Deze gemeenschappelijke delen hebben meer dan één eigenaar. De VME (Vereniging Van Mede Eigenaren) of syndicus is verantwoordelijk voor het beheer van deze gemene delen. Denk hierbij aan appartementengebouwen met een gemeenschappelijk hal, trappen, stookplaats, technisch ruimte, liftkoker, kelder of dak.

Bent u door de VME aangesteld als syndicus van een appartementsgebouw met gemeenschappelijke delen? Dan is het uw taak om dit asbestattest te regelen.

Is er in het gebouw personeel in tewerkgesteld zoals een conciërge of poetsdienst? Dan valt u onder de verplichtingen die u hebt als werkgever (Codex) en moet er reeds een asbestinventaris aanwezig zijn.

Verkoopt u dus na 1 mei 2025 een appartementswoning of ? Dan moet er voor zowel elke wooneenheid als de gemeenschappelijke delen een asbestattest zijn.

Asbesthome garandeert een veilig, efficiënt en vlot asbestonderzoek van uw appartementsgebouw.

Ontvang binnen de 5 minuten een offerte