Asbestattest Aalst

Sinds 23 november 2022 verplicht

SNELLE AFSPRAAK

VOORDELIG TARIEF

ACCURAAT ATTEST

De verplichting van een asbestattest bij verkoop in Aalst

Net als in de rest van Vlaanderen is het ook in Aalst verplicht om bij de verkoop of verhuur van een woning of appartement te beschikken over een asbestattest. Het attest geeft aan of er al dan niet asbesthoudende materialen aanwezig zijn in de woning en welke maatregelen er eventueel nodig zijn om deze te verwijderen.
Een erkende asbestdeskundige moet het asbestattest opstellen. De deskundige inspecteert de woning grondig op mogelijke aanwezigheid van asbest. Indien er asbesthoudende materialen worden gevonden, wordt er aangegeven om welke materialen het gaat en waar ze zich bevinden in de woning. Daarnaast geeft het attest ook aan welke maatregelen er eventueel nodig zijn om het asbest veilig te verwijderen.
Naast de verkoop of verhuur van een woning, is het asbestattest ook nodig bij verbouwingswerken waarbij er asbest verwijderd moet worden. In dat geval moet er ook een asbestinventaris opgesteld worden, die aangeeft waar het asbest zich precies bevindt in de woning en hoe het veilig verwijderd kan worden.

Snel en efficiënt een asbestattest in Aalst

Als je op zoek bent naar een professionele en betrouwbare partner voor het opstellen van een asbestattest voor je woning of appartement in Aalst, dan is Asbesthome de oplossing voor jou! Ons team van ervaren asbestdeskundigen staat klaar om je te helpen bij het inventariseren van eventuele asbesthoudende materialen in je pand.
Bij Asbesthome kun je binnen 24 uur na je aanvraag al een afspraak maken voor de asbestinventarisatie van jouw woning. Onze deskundige komt bij jou langs en maakt de complete asbestinventarisatie op. Binnen een week ontvang je het asbestattest, dat je nodig hebt bij de verkoop of verhuur van je woning.
Onze deskundigen geven je ook graag advies over de te ondernemen stappen als er asbest wordt aangetroffen in je woning. Indien nodig brengen wij je in contact met een erkend asbestverwijderaar voor een professionele tussenkomst.

Wij werken volgens het OVAM-protocol en hebben veel aandacht voor de veiligheid van de bewoners en onze medewerkers. Waar nodig gebruiken wij beschermende middelen en nemen wij extra maatregelen. Zo ben je verzekerd van een veilige en professionele aanpak.

Scherpe tarieven

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en professionele partner om een asbestattest in Aalst te laten opstellen voor jouw woning of appartement in België, dan is Asbesthome de juiste keuze. Niet alleen bieden we snelle en efficiënte diensten aan, maar ook hanteren we een lage prijs.
Onze lage prijzen zijn mogelijk omdat we gebruik maken van geavanceerde technologieën en ons team van ervaren experts efficiënt laat werken. Zo kunnen we onze klanten de beste kwaliteit bieden tegen een aantrekkelijk tarief. We begrijpen dat asbestverwijdering en -onderzoek vaak onverwachte kosten met zich meebrengen, en daarom willen we het proces voor onze klanten zo betaalbaar mogelijk maken.
Bovendien bieden we een volledig assortiment aan aanvullende attesten, zoals het EPC-attest en KEI-attest, in ons full-service attestenpakket tegen een zeer redelijke prijs. We geloven dat iedereen het recht heeft om veilig en gezond te leven in hun woning, zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten van het verplichte asbestattest.

Snel een offerte

Bij Asbesthome begrijpen we dat tijd kostbaar is, daarom hebben we ons offerteproces vereenvoudigd en versneld. Wanneer je bij ons een offerte aanvraagt voor een asbestattest of andere dienst, garanderen we dat je binnen 5 minuten een duidelijke en transparante offerte in je mailbox ontvangt. Op die manier hoef je niet lang te wachten om te weten wat onze diensten kosten en kan je snel beslissen of je van onze expertise gebruik wil maken. Of het nu gaat om een asbestinventarisatie, advies over asbestverwijdering of het verkrijgen van aanvullende attesten, we streven ernaar om je zo snel en efficiënt mogelijk van dienst te zijn. Bij Asbesthome krijg je niet alleen kwaliteitsvolle diensten, maar ook een snelle en betrouwbare service tegen een scherpe prijs.

Snelle afspraak

Bij Asbesthome begrijpen we dat het ontdekken van asbest in uw woning of gebouw voor heel wat stress kan zorgen. Daarom streven we ernaar om onze klanten zo snel mogelijk te helpen. Als u in Aalst woont en een asbestinventarisatie nodig hebt, kunt u bij ons rekenen op een snelle en efficiënte service. Binnen de 24 uur na uw aanvraag zorgen wij voor een afspraak met een van onze ervaren asbestdeskundigen. Zo kunt u snel de nodige stappen ondernemen om uw woning of gebouw veilig te maken. Bovendien krijgt u bij ons binnen 5 minuten een offerte in uw mailbox, zodat u meteen weet wat u kunt verwachten en welke kosten daaraan verbonden zijn.

Betrouwbaar

Asbesthome is dé betrouwbare partner voor het opstellen van een asbestattest in Aalst. Onze ervaren inspecteurs voeren een volledige asbestinventarisatie uit van je woning en stellen vervolgens een professioneel attest op dat voldoet aan alle wettelijke vereisten.
Bij Asbesthome hechten we veel belang aan betrouwbaarheid en klanttevredenheid. We werken volgens het OVAM-protocol en onze asbestdeskundigen hebben alle benodigde opleidingen van CERTIPRO en TRACIMAT met succes afgerond. Bovendien staan we op de lijst van gecertificeerde asbest- en sloopdeskundigen bij zowel OVAM als TRACIMAT.
Als je een afspraak maakt bij Asbesthome, ben je verzekerd van een snelle en professionele service. Binnen 24 uur na je aanvraag hebben we een afspraak gepland voor de asbestinventarisatie van je woning in Aalst. Onze ervaren asbestdeskundige komt bij jou langs en maakt een complete asbestinventarisatie op. Binnen een week ontvang je het asbestattest in je mailbox.

Dankzij onze expertise en snelle service ben je bij Asbesthome verzekerd van een betrouwbaar asbestattest voor je woning in Aalst.

Wetgeving

In Aalst, net als in de rest van Vlaanderen, is het verplicht om bij de verkoop van een woning of appartement te beschikken over een asbestattest. Dit attest moet aantonen of er al dan niet asbest aanwezig is in de woning of het appartement. De verplichting geldt voor alle gebouwen waarvan de aanvraag van de stedenbouwkundige vergunning dateert van vóór 1 januari 2001 en waarvoor nog geen asbestinventaris werd opgesteld. Bij Asbesthome kunnen we je helpen bij het opstellen van het verplichte asbestattest voor jouw woning in Aalst.