Asbestattest Sinaai

Sinds 23 november 2022 verplicht

SNELLE AFSPRAAK

VOORDELIG TARIEF

ACCURAAT ATTEST

De verplichting van een asbestattest bij verkoop

Als je je huis in Sinaai wilt verkopen, dan moet je over een geldig asbestattest beschikken. Dit is een wettelijke verplichting in België en geldt voor alle gebouwen die gebouwd zijn vóór 2001. Een asbestattest is een document dat aantoont of er al dan niet asbesthoudende materialen aanwezig zijn in het gebouw en waar deze zich bevinden. Het is een belangrijke maatregel om de gezondheid van de koper te beschermen en de verspreiding van asbestvezels te voorkomen.

Bij de verkoop van een huis moet de verkoper het asbestattest aan de koper bezorgen. Het attest moet worden opgesteld door een erkende deskundige, die een grondige inventarisatie van het gebouw uitvoert en alle asbesthoudende materialen detecteert. De deskundige maakt hiervoor gebruik van speciale apparatuur en technieken, en analyseert de resultaten in een erkend asbestlabo.

Als er asbesthoudende materialen worden gevonden, dan moet de verkoper deze laten verwijderen door een erkende asbestverwijderaar. Het is belangrijk om de regels en voorschriften te volgen bij de verwijdering van asbest, omdat het verwijderen van asbest een gevaarlijke taak is die alleen door ervaren professionals mag worden uitgevoerd.

Het asbestattest is niet alleen verplicht bij de verkoop van een huis, maar ook bij de verhuur of renovatie van een gebouw. Als je een huis wilt kopen of huren in Sinaai, is het belangrijk om te controleren of er een geldig asbestattest aanwezig is. Dit biedt je de nodige gemoedsrust en de garantie dat het huis veilig is om in te wonen.

Het opmaken van een asbestinventarisatie in Sinaai

Als eigenaar van een woning in Sinaai is het belangrijk om te weten of er asbest aanwezig is in uw pand. Niet alleen is het een wettelijke verplichting bij de verkoop, verhuur of renovatie van een gebouw, maar het is ook uw verantwoordelijkheid ten opzichte van uw eigen gezondheid, die van uw familie en uw omgeving. Om meer inzicht te krijgen in de mogelijke aanwezigheid van asbest in uw woning is het opmaken van een asbestinventaris de eerste stap.

Asbesthome biedt professionele en betrouwbare asbestinventarisatiediensten aan in Sinaai en de omgeving. Onze ervaren en gecertificeerde asbestdeskundigen zullen uw woning zorgvuldig inspecteren op mogelijke asbestbronnen. Dit omvat het nemen van monsters en het analyseren van de resultaten in een erkend asbestlabo.

Het opmaken van een asbestinventaris is een belangrijke stap in het beheersen van de asbestrisico’s in uw woning. Met de informatie uit de inventaris kunt u vervolgens beslissen welke stappen u moet ondernemen om de aanwezigheid van asbest in uw woning te beheren. Het is ook een vereiste bij verkoop van uw woning. Wilt u zekerheid over de aanwezigheid van asbest in uw woning? Neem dan contact met ons op voor een professionele asbestinventarisatie.

Betrouwbare en gecertificeerde asbestdeskundigen in Stekene

Als u in Stekene woont en op zoek bent naar betrouwbare en gecertificeerde asbestdeskundigen, dan bent u bij Asbesthome aan het juiste adres. Wij begrijpen dat het opsporen van asbesthoudende materialen in uw woning of gebouw een delicate taak is die niet aan amateurs overgelaten mag worden. Daarom hebben we een team van deskundige asbestdeskundigen die alle nodige opleidingen hebben gevolgd en gecertificeerd zijn door OVAM en TRACIMAT.

Onze deskundigen voeren de asbestinventarisatie uit volgens het OVAM-protocol, dat de standaardnormen en procedures bepaalt voor asbestinventarisatie en -verwijdering in Vlaanderen. Zij gebruiken geavanceerde apparatuur en technieken om de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in uw woning of gebouw op te sporen en te beoordelen. Op basis van hun bevindingen stellen zij een volledig en correct asbestattest op.

Binnen de 24u een afspraak

Bij Asbesthome begrijpen we dat tijd van essentieel belang kan zijn bij het opmaken van een asbestattest. Daarom zorgen we ervoor dat we snel ter plaatse kunnen zijn om de asbestinventarisatie uit te voeren in Stekene en omgeving.

Onze ervaren en gecertificeerde asbestdeskundigen kunnen binnen de kortst mogelijke tijd een afspraak maken om de asbestinventarisatie van uw woning uit te voeren. We streven ernaar om binnen 24 uur na uw aanvraag contact met u op te nemen en een afspraak te maken op een tijdstip dat voor u het beste uitkomt.

Onze inspecteurs zijn snel ter plaatse en voeren de inspectie efficiënt en grondig uit. Dit stelt ons in staat om binnen een week na de inspectie het asbestattest af te leveren, zodat u snel verder kunt met de verkoop, verhuur of renovatie van uw gebouw.

Bij Asbesthome zijn we trots op onze dienstverlening en onze expertise in asbestinventarisatie. We zijn werkenniet alleen in Sinaai, maar we bieden onze diensten aan in verschillende gemeenten in Oost-Vlaanderen, waaronder Lokeren, Gent, Stekene en vele anderen.