SLOOPOPVOLGINGSPLAN

Nodig bij sloop gebouw of site

SNELLE AFSPRAAK

VOORDELIG TARIEF

ACCURAAT ATTEST

SLOOPOPVOLGINGSPLAN - TRACIMAT

Wanneer u een gebouw, of (industriële) site gaat slopen, ontmantelen of renoveren maar ook een stuk infrastructuur (brug, tunnel of wegdek) gaat herleggen of opnieuw asfalteren heeft u onder bepaalde voorwaarden een sloopopvolgingsplan nodig. 

Asbesthome is uw partner voor een nauwkeurig sloopopvolgingsplan / destructieve asbestinventaris. Wat betreft infrastructuur doen wij ook proefboringen om dieptemetingen (tonnageberekening) en bodemonderzoeken uit te laten voeren naar teerhoudend asfalt en eventuele bodemcontaminatie. Onze TRACIMAT deskundige stelt deze vakkundig voor u op.

Asbesthome is ook erkend voor het opmaken van sloopopvolgingsplannen

Een sloopopvolgingsplan is verplicht bij het slopen, ontmantelen of renoveren van:

In een sloopopvolgingsplan wordt een sloopinventaris met bijhorende destructieve asbestinventaris opgemaakt van alle gevaarlijke -en niet-gevaarlijke afvalstoffen die zullen vrijkomen bij de geplande sloop- en afbraakwerken. Hierop aansluitend worden ook de hergebruik- en recyclagemogelijkheden van al deze materialen bekeken. Daarenboven bevat het sloopopvolgingsplan ook de nodige aandachtspunten en eventuele uitvoeringsbepalingen voor de aanpak van de selectieve sloop- en afbraakwerken.

Sinds 1 juli 2022 is het ook verplicht om het sloopopvolgingsplan in te dienen bij Tracimat. Tracimat is een organisatie dat de opvolging van de afvalstoffen die vrijkomen tijden de sloop- en afbraakwerken traceert. Milieurisico’s worden hierdoor sterk gereduceerd en een hoogwaardige recyclage wordt mogelijk gemaakt. Eens het dossier conform verklaard wordt door Tracimat, wordt de sloop opgevolgd aan de hand van een controleverslag.

Eens het controleverslag een gunstig advies geeft, ontvangt de sloper een verwerkingstoelating. Hierdoor kan het puin afgevoerd worden als laagmilieurisico-profiel (LMRP), wat een voordeligere kostprijs met zich meebrengt. 

Voordelen van een sloopopvolgingsplan

Een sloopopvolgingsplan zorgt ervoor dat de waarde van materialen wordt behouden en alles veilig wordt verwerkt.

De uitvoering van het sloopopvolgingsplan

Onze deskundige komt langs om de eigendom te inspecteren. Hierbij worden staalnames genomen, die naar het laboratorium gaan voor onderzoek. Vervolgens maken wij een oplijsting van de gevaarlijke, asbesthoudende en niet-gevaarlijke afvalstoffen. Ook de hoeveelheden worden hierbij aangegeven en de plaats van de materialen.

Het sloopopvolgingsdossier, met sloopinventaris, asbestinventaris en inventaris gevaarlijke stoffen, wordt aan TRACIMAT verstuurd. Zij bekijken dit dossier volledig en geven hun goedkeuring. Hierna leveren zij een conformiteitsattest af voor de sloop.

Bied uw personeel een veilige werkomgeving en voorkom milieurisico’s met een sloopopvolgingsplan. Asbesthome helpt u hier graag bij. Neem vandaag nog contact met ons op en we plannen meteen uw afspraak in. Zo gaat u voor een veilige start van de sloopprocedure.

Met spoed een asbestattest of sloopopvolgingsplan nodig?

Wij hanteren vaste en duidelijke tarieven. Geen onverwachte extra kosten, wel een snelle en kwaliteitsvolle service.

Heeft u hulp nodig? Contacteer ons rechtstreeks via 0475 36 57 93. U ontvangt gratis en vrijblijvend een expertadvies en prijsindicatie van ons.