Asbestattest Lokeren

Sinds 23 november 2022 verplicht

SNELLE AFSPRAAK

VOORDELIG TARIEF

ACCURAAT ATTEST

Asbestattest aanvragen in Lokeren

Asbest is een gevaarlijk materiaal dat in veel oudere gebouwen aanwezig kan zijn. Om de veiligheid van bewoners en werknemers te garanderen, is het in België verplicht om over een asbestattest te beschikken bij de verkoop, verhuur of renovatie van een gebouw. Als je in Lokeren woont en een asbestattest nodig hebt, kan je terecht bij Asbesthome.

Bij Asbesthome kan je eenvoudig en snel een asbestattest aanvragen voor jouw woning of gebouw in Lokeren. Het proces begint met het invullen van een formulier op hun website of door rechtstreeks contact op te nemen via telefoon of e-mail. Na het ontvangen van jouw aanvraag, zal Asbesthome een afspraak maken om de asbestinventarisatie uit te voeren.

Tijdens de asbestinventarisatie zal een deskundige inspecteur van Asbesthome jouw gebouw of woning in Lokeren grondig onderzoeken om de aanwezigheid van asbesthoudende materialen te detecteren. Op basis van deze inspectie zal Asbesthome een volledig en correct asbestattest opstellen.

Asbesthome werkt volgens het OVAM-protocol en heeft alle benodigde opleidingen van CERTIPRO en TRACIMAT met succes afgerond. Dit betekent dat je bij hen kan rekenen op een betrouwbare en deskundige service. Daarnaast staat Asbesthome op de lijst van gecertificeerde asbest- en sloopdeskundigen bij OVAM en TRACIMAT.

Kortom, als je in Lokeren woont en een asbestattest nodig hebt, kan je vertrouwen op de expertise van Asbesthome. Zij garanderen vaste en duidelijke tarieven zonder onverwachte extra kosten en bieden een snelle en kwaliteitsvolle service. Bovendien kan je bij hen terecht voor advies over de te ondernemen stappen en eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen in jouw woning of gebouw.

Snelle afspraak

Als je snel een asbestattest nodig hebt in Lokeren, dan kun je vertrouwen op de snelle diensten van Asbesthome. Onze ervaren en gecertificeerde asbestdeskundigen kunnen binnen 24 uur een afspraak maken om de asbestinventarisatie van je woning uit te voeren. We garanderen dat je binnen een week het asbestattest in handen hebt. Zo kun je snel verder met de verkoop, verhuur of renovatie van je woning, zonder je zorgen te maken over de aanwezigheid van asbest. Bovendien hanteren we vaste en duidelijke tarieven, zodat je niet voor onverwachte extra kosten komt te staan. Contacteer ons vandaag nog voor een gratis en vrijblijvend expertadvies en prijsindicatie.

Betrouwbaar

Asbesthome is betrouwbaar voor het opmaken van een asbestattest in Lokeren om verschillende redenen:

  1. Ervaren experts: Asbesthome heeft een team van ervaren asbestdeskundigen die alle benodigde opleidingen hebben afgerond en gecertificeerd zijn door OVAM en TRACIMAT.
  2. Klantgerichte aanpak: Asbesthome streeft ernaar om de opdracht pas als geslaagd te beschouwen als de klant tevreden is. Ze zorgen altijd voor persoonlijke en snelle communicatie over hun diensten.
  3. Duidelijke tarieven: Asbesthome hanteert vaste en duidelijke tarieven zonder onverwachte extra kosten.
  4. Snelle service: Asbesthome garandeert een snelle en kwaliteitsvolle service en biedt binnen 24 uur een afspraak voor de asbestinventarisatie van uw woning.
  5. Certificering: Asbesthome werkt volgens het OVAM-protocol en heeft veel aandacht voor de veiligheid van de bewoners en medewerkers. Ze gebruiken waar nodig beschermende middelen en nemen extra maatregelen om de veiligheid te waarborgen.

Asbestinventaris in Lokeren

Als eigenaar van een woning in Lokeren is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de aanwezigheid van asbest in uw pand. Het is niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een verantwoordelijkheid ten opzichte van uzelf, uw familie en uw omgeving. Het opmaken van een asbestinventaris is de eerste stap om meer inzicht te krijgen in de mogelijke aanwezigheid van asbest in uw woning.

Asbesthome biedt professionele en betrouwbare asbestinventarisatiediensten aan in Lokeren en omgeving. Onze ervaren en gecertificeerde asbestdeskundigen zullen uw woning zorgvuldig inspecteren op mogelijke asbestbronnen. Dit omvat het nemen van monsters en het analyseren van de resultaten in een erkend asbestlabo.

Het opmaken van een asbestinventaris is een belangrijke stap in het beheersen van de asbestrisico’s in uw woning. Met de informatie uit de inventaris kunt u vervolgens beslissen welke stappen u moet ondernemen om de aanwezigheid van asbest in uw woning te beheren. Het is ook een vereiste bij verkoop van uw woning.

Asbesthome garandeert een snelle en efficiënte service bij het opmaken van uw asbestinventaris. Onze experts zijn bekend met de specifieke omstandigheden en regelgeving in Lokeren en kunnen u helpen bij het nemen van de juiste beslissingen over uw asbestbeheer. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze asbestinventarisatiediensten.

Verplicht sinds 2021

Sinds 2021 is het verplicht om bij de verkoop van een woning in Vlaanderen te beschikken over een geldig asbestattest. Dit attest geeft aan of er al dan niet asbest aanwezig is in de woning en op welke plaatsen. De verkoper is verantwoordelijk voor het aanvragen van het attest en het bezorgen ervan aan de koper. Het doel van deze verplichting is om de gezondheid van de koper te beschermen en de verspreiding van asbestvezels te vermijden. Bij het ontdekken van asbesthoudende materialen is het aan te raden om deze te laten verwijderen door een erkende asbestverwijderaar.

Voordelig tarief

Bij Asbesthome kan je in Lokeren terecht voor een voordelig tarief voor het opmaken van een asbestattest. Wij hanteren vaste en duidelijke tarieven, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Bovendien bieden wij een snelle en kwaliteitsvolle service aan. Het aanvragen van een asbestattest bij Asbesthome is dus niet alleen betrouwbaar, maar ook betaalbaar. Aarzel dus niet en contacteer ons voor een gratis en vrijblijvende prijsindicatie.