Asbestattest Puurs

Sinds 23 november 2022 verplicht

SNELLE AFSPRAAK

VOORDELIG TARIEF

ACCURAAT ATTEST

Asbestattest Puurs: Verplicht bij verkoop, verhuur of renovatie

Als u uw huis in Puurs wilt verkopen, verhuren of renoveren, moet u beschikken over een geldig asbestattest. Dit is een wettelijke verplichting in België voor alle gebouwen die gebouwd zijn vóór 2001. Het attest is een document dat aantoont of er al dan niet asbesthoudende materialen aanwezig zijn in het gebouw en waar deze zich bevinden. Het is een belangrijke maatregel om de gezondheid van de koper, huurder of werknemers te beschermen en de verspreiding van asbestvezels te voorkomen.
Het opstellen van een asbestattest moet worden uitgevoerd door een erkende deskundige. Asbesthome biedt professionele en betrouwbare asbestinventarisatiediensten aan in Puurs en de omgeving. Onze ervaren en gecertificeerde asbestdeskundigen zullen uw woning zorgvuldig inspecteren op mogelijke asbestbronnen. Dit omvat het nemen van monsters en het analyseren van de resultaten in een erkend asbestlabo.

Als er asbesthoudende materialen worden gevonden, dan moet de verkoper deze laten verwijderen door een erkende asbestverwijderaar. Het is belangrijk om de regels en voorschriften te volgen bij de verwijdering van asbest, omdat het verwijderen van asbest een gevaarlijke taak is die alleen door ervaren professionals mag worden uitgevoerd.

Asbestinventarisatie in Puurs: De eerste stap in het beheersen van asbestrisico’s

Als eigenaar van een woning in Puurs is het belangrijk om te weten of er asbest aanwezig is in uw pand. Niet alleen is het een wettelijke verplichting bij verkoop, verhuur of renovatie van een gebouw, maar het is ook uw verantwoordelijkheid ten opzichte van uw eigen gezondheid, die van uw familie en uw omgeving. Om meer inzicht te krijgen in de mogelijke aanwezigheid van asbest in uw woning is het opmaken van een asbestinventaris de eerste stap.
Met de informatie uit de inventaris kunt u vervolgens beslissen welke stappen u moet ondernemen om de aanwezigheid van asbest in uw woning te beheren. Het is ook een vereiste bij verkoop van uw woning. Wilt u zekerheid over de aanwezigheid van asbest in uw woning? Neem dan contact met ons op voor een professionele asbestinventarisatie.

Asbestattest Puurs: Betrouwbare en gecertificeerde asbestdeskundigen voor uw woning of gebouw

Als u op zoek bent naar betrouwbare en gecertificeerde asbestdeskundigen in Puurs en omgeving, dan kunt u vertrouwen op Asbesthome. Wij begrijpen dat het opsporen van asbesthoudende materialen in uw woning of gebouw een delicate taak is die niet aan amateurs mag worden overgelaten. Daarom hebben we een team van deskundige asbestdeskundigen die gecertificeerd zijn door OVAM en TRACIMAT en alle nodige opleidingen hebben gevolgd.
Onze deskundigen voeren de asbestinventarisatie uit volgens het OVAM-protocol, dat de standaardnormen en procedures bepaalt voor asbestinventarisatie en -verwijdering in Vlaanderen. Zij maken gebruik van geavanceerde apparatuur en technieken om de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in uw woning of gebouw op te sporen en te beoordelen. Op basis van hun bevindingen stellen zij een volledig en correct asbestattest op.

Snel en efficiënt: Binnen de 24 uur een afspraak

Bij Asbesthome begrijpen we dat tijd van essentieel belang kan zijn bij het opmaken van een asbestattest. Daarom zorgen we ervoor dat we snel ter plaatse kunnen zijn om de asbestinventarisatie uit te voeren in Puurs en omgeving.
Onze ervaren en gecertificeerde asbestdeskundigen kunnen binnen de kortst mogelijke tijd een afspraak maken om de asbestinventarisatie van uw woning of gebouw uit te voeren. We streven ernaar om binnen 24 uur na uw aanvraag contact met u op te nemen en een afspraak te maken op een tijdstip dat voor u het beste uitkomt.

Onze inspecteurs zijn snel ter plaatse en voeren de inspectie efficiënt en grondig uit. Dit stelt ons in staat om binnen een week na de inspectie het asbestattest af te leveren, zodat u snel verder kunt met de verkoop, verhuur of renovatie van uw woning of gebouw.

Onze dienstverlening in meerdere gemeenten in Oost-Vlaanderen

Asbesthome is niet alleen werkzaam in Puurs, maar biedt haar diensten aan in verschillende gemeenten in Oost-Vlaanderen, waaronder Sinaai, Gent, Stekene, en nog veel meer. Bij Asbesthome zijn we trots op onze expertise en dienstverlening in asbestinventarisatie en we staan garant voor een correct en volledig asbestattest.